2023. október 7. szombat, 17.00 óra
PANNÓNIA KULTURÁLIS KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR | 8220 BALATONALMÁDI, VÁROSHÁZ TÉR 4.

Wettstein Domonkos
Építész, a BME Urbanisztika Tanszék egyetemi adjunktusa, kutatási területe a Balaton régió tervezéstörténete. 2022-ben jelent meg Balatoni építészet- Stratégiakeresés a huszadik században című könyve.

„Az első emlék véglegesen ott telepedett le madármódra, ahonnan ered. Annak ellenére, hogy az emlékek természete már csak olyan, hogy egyik a másikhoz kapcsolódik, egybeforrnak, átszíneződnek, s végül a gazdájuk sem tudja, hol, mikor és miféle módon teremtődtek” – olvasható Géczi János József Attila-díjas írótól a Privát Balaton szabadtéri kiállításán, Balatonalmádiban.
Emlékek nyomába eredünk Nyári Krisztián író-irodalomtörténésszel is október 6-án, pénteken 17h-tól Almádiban, a Pannónia Könyvtárban beszélgető partnere lesz Dallosné Nagy Zsuzsa. Ugyanitt másnap, október 7-én szintén 17h-tól Wettstein Domonkos mesél a helyileg is érdekes balatoni építészetről. Az építész tavaly megjelent könyve kapcsán tartott beszélgetésbe bekapcsolódik Fábián László grafikusművész, Horváth Gergely történész és Berki Bálin, Balatonalmádi főépítésze is.

Mindként ingyenes program a balatonfüredi Lipták Gábor Városi Könyvtár, a Privát Balaton és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásával valósul meg. Tartalmas őszi szellemi sziporka Almádiban – ne maradjatok le róla!